Naslovna   \  Nova godina   \   Beč

Nova godina

Beč

 Beč je grad muzike, ali isto tako i sinonim za kremaste kolače, odlične kafiće, anđeosko pevanje Hora Bečkih dečaka i ponosno propinjanje Lipicaner pastuva u svetski poznatoj španskoj školi za jahanje.

Jako je teško ne pomerati se u ritmu brujanja Bramsove uspavanke ili Štrausovog valcera ukoliko istražujete atrakcije austrijske prelepe barokne preštonice Beča, koji je vekovima bio glavni grad izuzetnog Habsburškog carstva. Grad je nadahnut velikim imperijalnim duhom u vidu fantastičnih palata i velikih manastira koji su rasuti po Inerstadtu. Kulturno gradsko nasleđe je uglavnom muzičko, sjajni kompozitori klasike kao što su Štraus, Brams, Betoven, Šubert, Hajdn i Mocart svi su živeli i stvarali ovde. Danas bečki filharmonijski orkestar i Državna kuća opere pomažu da se održi živom gradska reputacija nudeći puno performansa klasične muzike godisnje, više nego bilo koji drugi grad na svetu.

Većina gradskih atrakcija za turiste je u okviru velikog gradskog jezgra koje je nekada bilo zatvoreno gradskim zidinama. Zidine su zamenjene sa Ringeštrase, kružnim putem. Izvan grada, u predgrađu je zabavni park Prater, sa ogromnim zabavnim točkom kao i raskošna Senbrun letnja palata. Posetioci takođe ne bi trebali da propuste ni izlet u Bečke šume, po kojima su rasute vinske taverne.

 

Korisno je znati

Važni telefoni
U svakoj oblasti grada postoji apoteka koja radi 24h, ukoliko je zatvorena priđite vratima i stajaće adresa najbliže apoteke u okolini koja je otvorena. 
Hitna 144
Vatrogasci 122
Policija 133 

Banke
Banke su otvorene od 09:30 do 16:00 časova od ponedeljka do petka, dok su poneke otvorne i subotom ujutro. 

Pušenje na javnim mestima
Politika "no-smoking in public" ne važi za Beč mada postoje mnogi restorani i kafei koji imaju posebne prostroije za nepušače. 

Bakšiš
Uobičajeno je ponuditi 10% do 15% taksistima, 1 evro portirima dok će restorani uglavnom sami uračunati neku nadnicu

VAŽNO: NA SAJTU NISU SVE PONUDE, ZA VIŠE INFORMACIJA OBRATITE SE AGENCIJI

 

BEĆ - 1 NOĆENJE OD 79€

BEČ - - NOĆENJA OD 135€

BEČ - 29.12.-01.01. OD 79€

BEČ - 30.12.-03.01. OD 135€

BEČ - 29.12. - 03.01. OD 179€

BEČ - 3 NOĆENJA OD 179€

 



SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija