Naslovna   \  Nova godina   \   Pariz

Nova godina

Pariz

Pariz-"Grad Svetlosti", glavni grad Francuske, nalazi se na reci Seni. Najveći grad na kontinentalnom delu Evrope, star preko 2000 godina. 
Nemoguće je ne zaljubiti se u Pariz. Ljudi ovog grada imaju stila, njegova arhitektura je zavodljiva i privlačna, njegovi restorani i noćni život osiguravaju uživanje. Ne postoji najbolje vreme za posetu Parizu, u svakom godišnjem dobu grad je živ. Letnji dani izvode ljude na obale Sene, ispijanje kafe u kafićima duž obale, ili u jednostavne šetnje brojnim baštama ili šumama. Brza šetnja od Ajfelovog tornja preko Marsovih polja a onda uzbrdo do blistavog ŠanzElizea sa opalim liscem pod nogama, u jesen predstavlja pravo uživanje. Zimske noći navode da se zagrejete klizanjem po ledu na klizalištu pod vedrim nebom a u proleće se oseća magija u vazduhu obilaskom Pompidur Centra a vazduh je pun finih mirisa iz cvetnih bašti.
Ovde postoji neka veza sa ostalim krajevima sveta. Vekovi urbanog razvoja daju izgled da je savladan snažnim osećajem balansa, kontrasta i estetike. Vidik sa Ajfelovog tornja ili SakrKera otkriva stotine atrakcija koje oko turiste može da uhvati na blic, ali najbolji način da se vidi grad jeste da stavite mapu u svoj džep i dopustite sebi da se izgubite na njegovim ulicama i avenijama, sami otkrivajući grad.
Koliko god da ostajete u Parizu, na polasku ćete znati da ćete se sigurno jednom vratiti.

 

Korisno je znati

Bakšiš

Sve usluge uračunate su u svim restoranima, pa očekujte da vaš račun bude veći za 10 ili 15%. Taksisti očekuju mali bakšiš između 5 i 10%. Portiri, vratari i room servis može biti ‘nagrađen’ sa po 1.5 do 3 evra. 

Saveti za poslovna putovanja
Za poslovne sastanke i muškarci i žene obično nose odela. Rukovanje je uobičajeni gest za pozdravljanje. Posetioci moraju biti oprezni i kada oslovljavaju žene. Odluka da koristite madam ili mademoiselle mogu izbeči negodovanje i ‘sukob’. Najbolji savet je da budete koncentrisani i dobro slušate kakve gestove koriste i sledite takav primer.

 

PARIZ - 5 NOĆENJA , OD 249€

 

VAŽNO: NA SAJTU NISU SVE PONUDE, ZA VIŠE INFORMACIJA OBRATITE SE AGENCIJI

 



SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija