Naslovna   \  Nova godina   \   Dvorci Bavarske i Nemačka

Nova godina

Dvorci Bavarske i Nemačka

Upoznajte dvorce i zamkove Bavarske, Minhen i Salcburg. Minhen je jedan od najlepših gradova u Nemačkoj. Kulturni je i ekonomski centar Bavarske, a nekada je bio i njena prestonica. U 19. veku je postao značajan umetnički centar. Danas je svetski centar sajamskih priredbi i domaćin Oktoberfesta – najpoznatijeg festivala piva. Salzburg, „Rim severa“,grad u zapadnom delu Austrije, poznat je po staroj arhitekturi i kao Mocartov rodni grad. Pod zaštitom je UNESCO–a. Nojšvanštajn - zamak koji je bavarski kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima. Rekonstrukcija je srednjovekovonog zamka po zamislima romantičararskskog perioda (19. vek). Zamak je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za njegov dvorac iz bajke u crtanim filmovima. Herenkimze – dvorac se nalazi na istoimenom ostrvu u jezeru Kimze, nazivanom još i „bavarsko more“. Dvorac je izgradio Ludvig II po uzoru na Versaj. Linderhof – letnja rezidencija Ludviga II smeštena u pravoj zelenoj oazi.

Kao ekonomski džin i evropska zemlja sa najvećim brojem stanovnika, Nemačka sa svojom burnom istorijom ima šta da ponudi turistima. Svako može da pronađe nešto za svoju dušu: prepliću se staro i novo, skupo i jeftino, elegantno i kičasto... Videćete da je stereotip o Nemcima kao uzdržanim i zatvorenim ljudima prevaziđen, a da se i pored vođenja računa o tradiciji hrabro eksperimentiše u oblasti arhitekture, muzike, slikarstva...

HRANA I PIĆE

Uz dobro nemačko pivo najbolje je prezalogajiti nacionalni specijalitet, kobasicu, koja se sprema na hiljadu načina ili možda neku šniclu. Uz nju se servira krompir, bilo pečen ili u obliku pirea, a na kraju sledi desert - Švarcvalder kolač s višnjama ili kolač sa jabukama.

S obzirom na veliki broj emigranata iz Turske, na svakom ćošku možete naći jeftini kebab, a najpovoljnija varijanta su studentske menze koje su otvorene preko leta

VAŽNO: NA SAJTU NISU SVE PONUDE, ZA VIŠE INFORMACIJA OBRATITE SE AGENCIJI


 




SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija