Naslovna   \  Nova godina   \   Ohrid

Nova godina

Ohrid

 Ohridsko jezero je dragulj Balkanskog poluostrva, tektonskog je porekla te je tako u svojim čistim, prozirnim vodama sačuvao razne endemske i reliktne vrste iz daleke prošlosti. Jedno je od najčistijih jezera u Evropi, sa providnošću vode od 21,5 metara. Jezero je zajedno sa istoimenim gradom na svojoj obali uvršteno u registar svetske baštine UNESCO-a još od 1980. godine, a istočna obala jezera je deo Nacionalnog parka Galičica, jednog od tri nacionalna parka u Makedoniji. 

Grad Ohrid je izuzetan muzej na otvorenom, sa jedinstvenim kulturno-istorijskim spomenicima, a  ujedno je i sjajno turističko mesto. Na obali jezera nalazi se više od trideset crkava među kojima je i najstariji slovenski manastir, Sveti Pantelejmon, kao i najatraktivniji manastirski kompleks Sveti Naum sa izvanrednom peščanom plažom. Danas je Ohrid moderan turistički grad, sa velikim brojem smeštajnih objekata različitih kategorija, od hotela sa 5 zvezdica do skromnih odmarališta i auto kampova, brojnim nacionalnim i specijalizovanim restoranima, kafićima i diskotekama, a gostima su na raspolaganju raznovrstni sportski tereni, izleti brodom po jezeru....

 

 


SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija