Naslovna   \  Nova godina   \   Prag

Nova godina

Prag

Prag je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi. Njegova privalačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj reke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posetioce, slikare, fotografe i pesnike.
Glavna atrakcija je istoriski deo grada-centar. Postoji nov i stari deo grada, Staré Mesto i Nové Mesto. Stari deo je lavirint aleja, kaldrmisanih ulica i prolaza koji vode ka Old Town skveru, Staromestské Námestí. Josefov Ghetto, i stari jevrejski kvart. Novi deo grada kontrast je starom po svojoj modernoj arhitekturi. Obuhvata čuveni Wenceslas skver.

Upozorenja

Saveti za biznis kontakte:
Oblačenje za poslovne posete se krajnje formale. Za većinu restorana nisu obavezna večernja odela i kravate ali uvek je dobro proveriti prilikom rezervacije. Za koncerte klasične muzike tradicija je da se ‘nakinđurite’ i svečano obučete. 

Kada se upoznajete sa stanovništvom uobičajeno je rukovanje. Nije umesno upotrebljavati imena sem ukoliko su vaši odnosi vrlo bliski. 
Pušenje je u većini mesta dozvoljeno sem ukoliko u nekim prostorijam stoji natpis 'no smoking' ali uvek postoje i prostorije za pušače. 


Bakšiš:
10% do 15% u restoranima, dok se u kafićima i barovima ne podrazumeva. Taksisti ne očekuju napojnicu osim ukoliko ste vi posebno oduševljeni vožnjom ili šoferom tada možete zaokružiti račun. Nosači prtljaga očekuju oko CZK 30.00 po prtljagu.

VAŽNO: NA SAJTU NISU SVE PONUDE, ZA VIŠE INFORMACIJA OBRATITE SE AGENCIJI

 

PRAG - 3 NOĆENJA - OD 149€

 


SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija