Naslovna   \  EVROPSKA PUTOVANJA   \  POLJSKA   \   KRAKOV

KRAKOV

Krakov je grad u južnom delu Poljske. Nalazi se na reci Visla, 219 m iznad nivoa mora Jedan je od najvažnijih kulturnih centara Poljske. Mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države.

Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. Nekoliko poznatih univerziteta se nalazi u Krakovu i mnogi predstavnici poljske kulture su živeli u ovom gradu.

Moglo bi se reći da je Krakov glavni rival Varšavi kada je reč o kulturnom značaju. To je grad pozorišta, galerija, zabave, lepih prodavnica, kako s modernim, tako i onim s folklornim artiklima, grad za istraživanje i šetnju u prošlost.

Ne propustite 

Obiđite Gotsku katedralu iz 14. veka, dvorac u kojem su vladali poljski kraljevi, Stari grad sačuvan prema srednjovekovnom uličnom planu, Glavni trg, Crkvu sv. Marije i druga zdanja koja su među  najstarijima u Evropi – svi se nalaze na Uneskovom  popisu zaštićenih kulturnih spomenika.

DEO PONUDE (za kompletnu ponudu informišite se u agenciji)

 

KRAKOV - PRVI MAJ - AQUA


PARK AND FLY

* POGODNOST ZA PUTNIKE VOYAGERA - GRATIS DANSVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija