Naslovna   \  EVROPSKA PUTOVANJA   \   Slovenija

EVROPSKA PUTOVANJA

Slovenija

Zimske čarolije 

Ova zemlja opčinjava goste posebnim šarmom koji čini da joj se, kada je jednom posetite, iz godine u godinu iznova vraćate. U zavisnosti od vaših godina, interesovanja, zdravstvenog stanja i fizičke kondicije pronađite sadržaje u kojima ćete posebno uživati i koji će vam najviše odgovarati. Mogućnosti su brojne. Ako  ste ljubitelj sportova u Sloveniji se sigurno nećete dosađivati.

Oni koji prednost daju laganoj šetnji i razgledanju krajolika, takođe će biti počašćeni svojevrsnim ugođajem koji boravak na svežem vazduhu donosi.

Sveže slovenačke večeri možete provoditi u društvu najmlijih, uživajući u noćnom sankanju, klizanju ili (zašto da ne?) pogledati  partiju hokeja na ledu.

U Sloveniji postoji nekoliko desetina ski centara.  Svaki od njih na svoj način nudi mogućnost za pravo zimsko uživanje. Uživanje ne izostaje ni tokom blagih zima jer mašine za veštački sneg obezbeđuju zabavu na belom pokrivaču. Najpopularniji ski centri su Kranjska gora, Maribor Pohorje, Krvavec, Rogla, Vogel ,Cerkno i Kanin, koji je najviše slovenačko skijalište.

U Kranjskoj Gori, na primer cena jednodnevne ski karte za decu iznosi 18 €, dok za odrasle staje 28 €. Stariji od 55 godina i mladi, uzrasta 15-23 godine imaju popust, pa će platiti 24 evra. Ukoliko želite sedmodnevni ski pass, dečji košta 104 €, dok za odrasle košta 167 evra. Mladi (15-23 god.) i stariji od 55 godina izdvojiće 135 evra.

Radije se odlučujete za snoubord? Mnogi centri imaju posebne pogodnosti za vas. Posebno ćete uživati na Vogelu, Rogli i na Kranjskoj gori. Početnicima su na raspolaganju usluge instruktora koji će ih naučiti osnovnim koracima i tehnikama koje su potrebne za savladavanje te veštine. U Sloveniji postoji 15 ski škola.

Sankanje je, moglo bi se reći, pravi adrenalinski sport u pojedinim delovima Slovenije, posebno u delu Julijanskih i Kamniško-Savinjskih Alpa.

U većini slovenačkih gradova tokom zime možete klizati u zatvorenim halama ali i na otvorenom prostoru. Iako ćete naći mnoga prirodna klizališta, poput Bohinjskog i Bledskog jezera koja su često prekrivena finim slojem leda, preporučujemo vam da se, zbog vaše bezbednosti, držite izgrađenih klizališta. Mnoge ćete naći u blizini sportskih ili šoping centara. Svuda ćete moći da iznajmite klizaljke.

 

Banjska lečilišta

Netakunute prirodne lepote Slovenije doprinele su razvoju banjskih lečilišta. U petnaest banjsko-turističkih centara, pod sloganom "Sa prirodom do zdravlja" razvijena je najsavremenija ponuda u oblasti "wellnessa" i novi programi za očuvanje zdravlja i sprečavanje bolesti. U savremeno opremljenim banjsko-rekreativnim centrima možete da naučite da zdravo živite. Počastite svoje telo i dušu blagotvornim aktivnostima kao što su trčanje, šetnja, vežbe na različitim spravama i terenima, igranje golfa i tenisa, vožnja bicikla, jahanje, kuglanje….

 

Korisne informacije 

Prodavnice su otvorene radnim danima po pravilu neprekidno između 8 i 19 časova, a subotom između 8 i 13 časova ( neke i do 21 čas), a poneke i nedeljom i praznicima.

Radnim danom pošte su otvorene od 8 do 18 časova, a subotom od 8 do 12 časova. U većim gradovima glavna pošta je otvorena i uveče, kao i subotom posle podne.

Sloveniju ćete najbolje upoznati ako je obilazite automobilom. Možete i iznajmiti automobil u nekoj od rent-a-car agencija. Putevi su dobri i jasno obeleženi.

Međunarodni izlazni broj telefona je 00, a međunarodni dolazni broj telefona je 386.

Novčana jedinica: evro

 

LJUBLJANA - BLED - BOHINJ - 27.10. - 31.10. - 109€

ŠTAJERSKA - MARIBOR I GRAC , JESEN - 65€


 SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija