• Zlatna jesen u Evropi


  • Odmor koji svi najviše volimo


  • Prvomajski praznici


  • Uskršnja putovanja


  • Upoznavanje evropskih metropola

Naslovna   \   NAJPOVOLJNIJA ZIMOVANJA

NAJPOVOLJNIJA ZIMOVANJA

Pamporovo

Pamporovo, biser svih bugarskih planinskih centara, nalazi se u srcu Rodopskih planina, 260 km od Sofije, 85 km od Plovdiva. Pamporovo je opravdano najsunčaniji planinski centar Bugarske. To nije slučajno, jer ovaj centar ima više od 240 sunčanih dana godišnje. Klima je blaga usled jakog mediteranskog uticaja. Prosečna godišnja tepmeratura je 8,5 stepeni Celzijusa, a debljina snežnog pokrivača je 140–150 cm.

Centar se nalazi na 1650 m nadmorske visine, a najviši vrh je Snežanka sa svojih 1926 m nadmorske visine. Za Pamporovo nisu karakteristične ekstremne promene vremena kao ni lavine. Ako jos uvek niste naučili da skijate, ovde ćete sigurno započeti obuku. Neke od najprofesionalnijih ski škola Evrope nalaze se baš ovde.

 

Bansko

Savršeni uslovi za skijanje i posebno snowboarding. Bansko je Chamonix jugoistočne Evrope.

Bansko je smešten na padinama planine Pirin koja je poznati nacionalni park Bugarske. Nalazi se 150 km južno od Sofije, a 60 km jugo-zapadno od Blagoevgrada. U porodici eko sela Bansko je zauzelo značajno mesto sačuvavši tradicionalni izgled starih bugarskih varoši.
Ovo je klimatski planinski resort sa kratkim letom i dugom zimom. Prosečna temperatura tokom januara, najhladnijeg meseca, je –2 C. Sneg obilno pada i pravi konstantni snežni pokrivač od 2 m. Sezona skijanja počinje sredinom decembra i završava se sredinom aprila. Grad se nalazi na 930 m nadmorske visine, a splet skijaških staza iznad samog grada na nadmorskoj visini od 1100- 2560 metara, sa najvišim vrhom Todorka (2746 m). 
Ukupna dužina staza je 50 km. Teško ćete iskijati sve za 10 dana. Pristup stazama omogućava nova gondola kapaciteta 2000 skijaša na sat koja može da primi maksimum 8 putnika po rotaciji. Gondolom se stiže za 24 minuta na vrh visok 1635 m gde se račvaju staze i žice; ima 6 četvoroseda (propusna moć 800/900 skijaša na sat), 1 trosed (propusna moć 800 skijaša na sat), 5 vučnica i 2 baby ski lifta.
Pored kvalitetnog skijanja ova snežna kraljica nudi mogućnost snowborda i krosa, ima školu skijanja za decu kao i topove za pravljenje veštačkog snega. Bansko preporučujemo aktivnim skijašima željnim dobrog skijanja i provoda. Mesto sa "mehanama" i tavernama. Posle uzbudljivog dana na obroncima planine, gosti Banskog uživaju u lokalnim restoranima zvanim „mehane”, koje služe kako tradicionalnu bugarsku hranu i piće tako i internacionalne specijalitete. Diskoteke i pubovi za svačiji ukus i sve vrste muzike

 

Borovec

Ski centar Borovec je uzbudljivo mesto koje dovodi do "tačke ključanja" uprkos hladnim i niskim temperaturama. Već duže vreme privlači skijašku elitu iz celog sveta. Nalazi se 73 km od Sofije, a samo 473 km od Beograda. Smešten je na severnim padinama planine Rila, u podnožju najvišeg vrha na Balkanu, Moussala (2925m). Pokriven je bujnom borovom šumom a prostire se na nadmorskoj visini od 1350 m. Mesto koje je i danju i noću urbano i puno života. Uživajte u noćnom skijanju, brojnim tavernama i barovima.

Poseduje vrhunsku mrežu skijaških staza za sve kategorije skijaša, a naročito je pogodan za alpske discipline. Borovec je dva puta bio domaćin Svetskog Kupa u alpskom skijanju. Ukupna dužina staza iznosi 40 km. Instaliran je sistem od devet žičara i to: jedna četvorosedna, jedna jednosedna i šest vučnih žičara sa ukupnom propusnom moći od 8.150 skijaša na sat. Najviši skijaški vrh je na 2.560 m.
Borovec je prekriven snegom od novembra do maja zahvaljujući mikroklimi (srednja januarska temperatura je – 4.6 C). 2004 godine uredjena je nova staza Musalenska koja je duga 12 km, kao i dva četvoroseda sa kapacitetom od 2.400 skijaša na sat. Za zimu punu uzbudjenja i za nezaboravan odmor.

 

Jahorina

Najlepša planina u Bosni i Hercegovini. Savršena je za odmor, opuštanje, rekreaciju i fantastičan provod.

Jahorina se nalazi u centralnom delu Bosne i Hercegovine. Od Sarajeva je udaljena nekih 30-ak kilometara. Dužina jahorinskog masiva je 30 km. Najviši vrh Jahorine je Ogorjelica (1.916 m nadmorske visine).

U toku godine sneg na Jahorini pada čak 85 dana, a snežni pokrivač se zadržava 175 dana, od oktobra do maja. Prosečna visina snežnog pokrivača na Jahorini je 106 cm. Jahorina ima 20 km uredjenih staza za alpsko skijanje povezanih sa četiri žičare i četiri ski lifta. Kapacitet žičara je 7.500 skijaša na sat. Na Jahorini su održane XIV zimske olimpijske igre 1984 godine. Još 1923. godine napravljen je prvi hotel na Jahorini. a iste je godine donesen i prvi par skija. Planina za skijaše, planinare, alpiniste, a pogotovo za ljude kojima je potreban odmor za jačanje zdravlja, za sve njih Jahorina ima mesta u toku cele godine.
Pored privatnog smeštaja, u ponudi su sledeći hoteli: Hotel Winter, Hotel Kristal, Hotel Termag kao i Hoteli Lavina i San. Jahorina je pravi ski centar koji će Vas sigurno osvojiti svojim sadržajima i pozitivnom atmosferom. Uz sve to, neizostavno je spomenuti noćni sadržaj Jahorine, koji nudi noćno skijanje i odličnu atmosferu u nekom od mnogobrojnih restorana, autentičnih etno kafića ili diskoteka. Ne propustite priliku da postanete bogatiji za jedno novo, sasvim drugačije iskustvo.

BANSKO

 

BOROVEC

 

JAHORINASvi aranžmani koji su u € plaćaju se po PRODAJNOM kursu banke organizatora putovanja.Tako posluju SVE turističke agencije u Srbiji,razlika je samo u matičnoj banci.NE ODREĐUJEMO mi kurs.
Hvala na razumevanju!

 

 

TURISTIČKA TERMINOLOGIJA

Kompletno objašnjenje najčešće korišćenih termina u turizmu možete pogledati OVDE

 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

UPOZNAJTE EVROPSKE GRADOVE SKORO ZA DŽABE

 
 
  Powered by WEB TransMisija