• Evropske metropole


  • Otkrijte daleke destinacije


  • Zimovanja


  • Zlatna jesen u Evropi


  • Odmor koji svi najviše volimo

Naslovna   \   MANJE NOĆENJA, MANJE CENE

MANJE NOĆENJA, MANJE CENE

Ostrvo Eviа, koji se nаlаzi sа istočne obаle centrаlne Grčke, jedno je od nаjpopulаrnijih i jedinstvenih od svih grčkih ostrvа. Drugo po veličini posle ostrva Krit, Eviа je divаn prаznik i destinаcijа zа odmor kojа je ideаlnа zа sve vrste odmorа tokom cele godine.Zаpаnjujući pejzаži, spаjаnje plаnina i kristalno plavih vodа Egejskog morа i Evia zаliva, Eviа je poslаsticа i zа srce i za um. To je mesto gde možete uživаti u odmoru punom zаnimljivih аktivnosti, divnim mestima, kаo i mestima gde vam niko ne može pomoći, gde možete sami istraživati i priuštiti sebi opuštаnje.

Ostrvo Evia za letovanje može biti jedan od vaših najboljih izbora.

Ostrvo Eviа je sаvršenа destinаcijа zа one koji žele dа iskuse odmor na grčkom ostrvu. Uz izuzetno jednostаvаn pristup iz svih krаjevа Grčke, Eviа je uvek populаrаn izbor zа one koji trаže destinаciju zа odmor koja će odgovаrаti svim potrebаmа i željаmа.

Postoji mnogo lepih selа i grаdova rаzbаcаnih širom ovog šаrmаntnog ostrvа, koji nude posetiocimа uvid u prošle i sаdаšnje trаdicije na ovom zаistа jedinstvenom i živopisnom ostrvu. Zа one koji uživаju u plаži i moru, Eviа imа neke veomа lepe plаže širom ostrvа. Tokom letnjih meseci, plаže nа ostrvu su populаrne i meštаnimа i posetiocimа.

CENOVNIK

 

Kao brod na sidru, Kasandra poluostrvo strpljivo čeka svakog leta talase hiljada turista, kako bi ih odvela na plaže koje su sanjali tokom cele zime. Zašto je Kasandra za letovanje pravi izbor?

Najgušće naseljeno od tri poluostrva – pored svoje kilometrima duge razuđene obale i kristalno čiste vode – nudi živ noćni život. Mnogi barovi su raspoređeni duž obale, ili u selima, dok ova oblast takođe ima i banje, hotele velikog smeštajnog kapaciteta, a domaćin je i dva velika festivala: “Sani” i “Siviris”.

Kasandra je na zapadnom vrhu Halkidikija, u neposrednoj blizini Soluna. Ulazak u Kasandru stvara priličan utisak i, kao što je povezana sa Halkidikijem preko mosta u Nea Potidea, prvom selu koje će posetioci susresti. Ustvari, poluostrvo Kasandra je ostrvo odvojeno od kopna od strane kanala u Nea Potidea, koji pruža spektakularni panoramski pogled, naročito u sumrak. Važno je napomenuti da se Kasandra zvala i Flegra, što znači “mesto vatre”. Prema grčkoj mitologiji, područje je dom divovima i postalo je poprište u doba kada su pokušali da proteraju bogove sa planine Olimp.

Zahvaljujući prelepim turističkim selima, prelepoj prirodi i divnim peščanim plažama sa kristalno čistom vodom – Kasandra je i više nego odličan izbor za letovanje, bilo da letujete sa porodicom, partnerom ili sa društvom.

CENOVNIK

 

Olimpska regija ili Pieria se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke, sa zapada omeđena prirodnom granicom koju čine Pieriske planine i najpoznatija Grčka planina, dom svih bogova, planina Olimp. Glavni grad oblasti je Katerini. Karakteristike ove regije su obale sa širokim peščanim plažama koje se pružaju pravcem sever-jug u dužini od 70 km. U centralnoj Pierii nalaze se dva letovališta, Paralia i Leptokaria, koje imaju široke peščane plaže i koja svojim brojnim sadržajima, kako tokom dana tako i noću, privlače veliki broj turista. Pored Paralie i Leptokarie, ovde se nalaze u druga popularna mesta kao što su: Nei Pori, Olympic beach, Platamon. Oblast je bogata spomenicima velike istorijske i arheološke vrednosti. Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, koja je od 1985. godine proglašena Nacionalnim Parkom.

CENOVNIK

 

Ukoliko želite da saznate za koga je najbolje da odabere Kavos za letovanje, imajte na umu da je u pitanju letovalište koje to, zapravo nije. Tačnije, sve je u njemu podređeno provodu i samo provodu, tako da porodice sa mlađom decom ili turisti srednjih godina, te stariji definitivno nemaju šta da traže u njemu.Vrlo često ćete naići na reklamu koja Kavos, Grčka reklamira kao mesto koje je poznato po ludom noćnom provodu i to zaista treba shvatiti bukvalno.Iako se nekome ne dopada ta vrsta provoda, činjenica je da je ovo letovalište naročito poznato po poseti mlađih turista, koji žele da danonoćno uživaju na različitim žurkama, a kojih u ovom letovalištu ima na pretek.

Agios Georgios je divna plaža i nalazi se na jugozapadnoj obali. Idealno je mesto za one koji traže čisto more i prozračnu vodu. Plaža je široka, na njoj je jedan hotel i nekoliko restorana.

CENOVNIK

 

Najvažnije i najsevernije od svih Jonskih ostrva, Krf, nalazi se u blizini obala Albanije, u grčkoj regiji Epir. Prirodne lepote ostrva Krf, divna, zelena brda na jugu i oštre krečnjačke litice na severu; blaga klima, bujna mediteranska vegetacija i fantastične plaže čine ostrvo  Krf popularnom turističkom destinacijom. Glavni izvor prihoda na ovom ostrvu, osim turzima, je poljoprivreda. Period od 1386. do 1797. godine je period najlepše arhitekture na ovom ostrvu – tada je ovo ostrvo bilo pod upravom Venecije. Zatim je, od 1815. do 1864. godine ovo ostrvo bilo pod britanskom upravom, kao i sva druga Jonska ostrva. Aerodrom se nalazi na pet kilometara od grada Krfa.

Ostrvo Krf utisci

Utisci turista koji su posetili ostrvo Krf su različiti.Loši utisci se odnose pre svega na plaže koje su šljunkovite pa ako ste ljubitelj peščanih plaža najbolje je da izaberete neku drugu destinaciju.Takođe utisci mladih ljudi koji žele bogat noćni život i provod nisu najbolji.Turisti su uglavnom smešteni u malim mestima u kojima nema mnogo sadržaja.Utisci onih koji su išli svojim automobilom i mogli posetiti mnoga mesta na ostrvu i uživati u svim njegovim lepotama su fantastični.Dakle najbolja opcija za uživanje u ovom ostrvu je da idete svojim automobilom i da obiđete mnoga mesta uključujući i više poseta prelepom glavnom i najvećem gradu Krf (Kerkira)

CENOVNIK

 

 

ko ste u potrazi za idealnom destinacijom za letovanje, treba da znate da su Karibi veoma blizu – zapravo, ne pravi Karibi, već Karibi Grčke – ostrvo Lefkada!

Ostrvo Lefkada za letovanje je idealna opcija jer iz godine u godinu zapanjuje posetioce sa egzotično plavom bojom mora i svojim prelepim plažama. Povezana sa kopnom preko malog mosta, Lefkadi se zapravo može pristupiti automobilom, pa nema potrebe da idete trajektom. Lefkada je idealno mesto za porodičan odmor, za parove, ali i velike grupe prijatelja, jer nudi ponešto za svakoga.

Plaže na zapadnoj obali Lefkade se odlikuju divnim bojama i impresivnim pejzažom, posebno Porto Katsiki, Egremni i Katizma. Oko ostrva Lefkada, turisti mogu posetiti prelepa mesta okružena bujnim zelenilom, sa ribljim restoranima uz more. Nidri, Vasiliki, Sivota i Agios Nikitas su prelepa mesta, tačnije primorska sela, koja se nalaze na Lefkadi, a svakog od njih odlikuje jedinstven karakter.

Konkretno, istočna strana ima primorska sela koja su kao stvorena za porodičan odmor, dok je zapadna strana prošarana divljim plažama.

Svake godine, posebno tokom letnjih meseci, na hiljade turista iz Grčke i inostranstva poseti Lefkadu da uživaju u blagoj klimi, prekrasnim plažama, spektakularnim planinama, čistom moru, neverovatnim vodopadima, kao i da istraže bogatu kulturu ovog prelepog ostrva i da posete šarmantna tradicionalna sela.

Najvažnije znamenitosti koje morate obići na Lefkadi:

Osim kristalno čistog mora i prelepih plaža, postoje brojne druge atrakcije u kojima možete uživati na Lefkadi, uključujući izobilje prirodnih lepota, istorijske lokalitete, muzeje i manastire. Ono što obavezno morate da vidite na ostrvu Lefkada uključuje: Nidri, srednjovekovni venecijanski zamak Agia Mavra, praistorijski grad Nirikos, rt Lefkata, Manastir Faneromeni (najznačajniji verski centar Lefkade), arheološki muzej, crkva Agios Ioanis Antzoussis, vodopadi Dimosari i brojne druge turističke atrakcije.

Parga u Grčkoj je najpopularnija destinacija tokom leta u Epiru. Ovaj mali grad se nalazi u mirnom zalivu Jonskog mora i ima intenzivan ostrvski stil. Živopisne kuće Parge su konstruisani amfiteatri na padinama planine, nudeći lep pogled na more. Zeleno ostrvce sa belom crkvom stoji na ulazu u luku, dok se ruinirani zidovi venecijanskog zamka mogu videti na vrhu brda iznad grada. Najviše od svega, Parga je poznata po neverovatnim plažama sa egzotičnom vodom. Sa pogodnom lokacijom u zapadnoj Grčkoj, Parga ima dobre osnove za dnevne izlete na Sivote, Prevezu, pa čak i Lefkadu.

Na brdu iznad gradske luke, postoji venecijanski zamak, izgrađen u srednjem veku da zaštiti grad. Ovaj zamak je u velikoj meri uništen i danas.

Na brdu iznad sela Antousa postoji mali Otomanski dvorac sa prekrasnim pogledom na region. Ovaj zamak je takođe poznat kao zamak Ali-paše.

Kratkom vožnjom od Parge, postoji region ekstremne prirodne lepote: izvorište reke Aheron. Ovde posetioci mogu da se bave sportom i raftingom.

U leto se često organizuju dnevna krstarenja od grada Krfa do Parge i otoka Paksi. Plivajte u fantastičnim vodama, šetajte se preko srednjovekovnih staza i probajte tradicionalna jela.

U leto takođe postoje izleti brodom iz luke Parga do prekrasnog ostrva Paksi i Antipaksosa u Jonskom moru. Ova dva ostrva su poznata po svojim egzotičnim vodama.

CENOVNIK

 

Kako je najsevernije grčko ostrvo u Egejskom moru najpoznatije po proizvodnji maslina na teritoriji čitave zemlje, uopšte ne čudi što se upravo na ostrvu Tasos ( gr. Θάσος ) nalazi jedno od najstarijih stabala maslina Grčke.

Ono što predstavlja dragulj Tasosa sigurno su njegove plaže. Naravno, uz vrlo prijatnu klimu, tirkizno plavo more i brojne turističke atrakcije. Mnogi turisti koji su imali prilike da letuju na ostrvu Tasos su saglasni da je, gotovo nemoguće za 10 – ak dana, koliko traje prosečno letovanje, obići baš sve plaže ostrva Tasos. Na Tasosu ima plaža za sve: velikih i malih, lepo uređenih i divljih, različitih dubina, ali za sve je zajedničko to što ih okružuje čisto, tirkizno plavo more.
Kao i za većinu destinacija u Grčkoj, turisti su gotovo saglasni da su iskustva mahom pozitivna. Ako i čujete negativna iskustva, ona se obično odnose na ne tako aktivan noćni život, jer se na ostrvu Tasos lokali mahom zatvaraju oko ponoći. Zato se odlazak na ostrvo Tasos preporučuje svima, osim onima koji odlaze na more kako bi se provodili u kasnim noćnim izlascima.

Činjenica da ostrvo Tasos spada u jednu od najposećenijih destinacija Grčke, barem kada su srpski turisti u pitanju, mnogo govori o ovom ostrvu.

CENOVNIK
Zakintos ili Zante je treće po veličini od sedam Jonskih ostrva, a ujedno jedno od najlepših Grčkih ostrva. Zakintos se nalazi u južnom delu Jonskog mora, koje je deo Sredozemnog mora. Ostrvo sa nekoliko susednih ostrva čini prefekturu Zakintos, a glavno naselje na ostrvu, istoimeni grad Zakintos, je njeno upravno sedište. Na ostrvu živi oko 35000 stanovnika.
Zakintos predstavlja jedno od najlepših turističkih destinacija u Grčkoj. Blaga klima, prelepi pejzaži i plaže, plavo more, nezaboravni zalasci sunca, bogato kulturno istorijsko nasleđe čini Zakintos idealnim mestom za odmor.
Zakintos je poznat i kao ostrvo kornjača, jer na ovom ostrvu jedna vrsta morskih kornjača pod imenom Caretta carettam polaže svoja jaja.

 


SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija