Naslovna   \   ZDRAVSTEVENO OSIGURANJE NA LETOVANJU

ZDRAVSTEVENO OSIGURANJE NA LETOVANJU

Srpski Zakon o zdravstvenom osiguranju, posebno član 114, pokriva lečenje naših državljana koji imaju regulisanu zdravstvenu zaštitu u Srbiji (uredne zdravstvene knjižice). Svi osiguranici mogu se lečiti za vreme privremenog boravka u inostranstvu o trošku svog srpskog zdravstvenog osiguranja:

Iako Grčka nije među zemljama sa kojima postoji bilateralni sporazum o zdravstvenom osiguranju (a spisak zemalja možete pogledati ovde), doneta je pozitivna odluka i u ovoj zemlji će biti omogućeno eventualno lečenje.

Da bi se ovo pravo moglo koristiti, potrebno je da putnik pre polaska na put u Grčku pribavi potvrdu o svom zdravstvenom stanju, a uputstvo se može pročitati na linku: https://www.rfzo.rs/index.php/osiguranalica/zz-u-ino/hitna-pomoc-ino

Za zemlje sa kojima Republika Srbija ima sporazum: izdaje dvojezični obrazac, a za zemlje sa kojima nema sporazum (Grčka) izdaje se potvrda.

*u zemljama sa kojima Republika Srbija nema zaključen sporazum potrebno je pre polaska na put pribaviti  ”Potvrdu o *korišćenju zdravstvene zaštite u inostranstvu” - obrazac 03-12.

Procedura izdavanja Potvrde, odnosno odgovarajućeg dvojezičnog obrasca je besplatna, a izdavanje vrši nadležna filijala Republičkog  fonda za zdravstveno osiguranje (koja je izdala karticu zdravstvenog osiguranja).“



SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija