Naslovna   \   ZDRAVSTEVENO OSIGURANJE NA LETOVANJU

ZDRAVSTEVENO OSIGURANJE NA LETOVANJU

Srpski Zakon o zdravstvenom osiguranju, posebno član 114, pokriva lečenje naših državljana koji imaju regulisanu zdravstvenu zaštitu u Srbiji (uredne zdravstvene knjižice). Svi osiguranici mogu se lečiti za vreme privremenog boravka u inostranstvu o trošku svog srpskog zdravstvenog osiguranja:

Iako Grčka nije među zemljama sa kojima postoji bilateralni sporazum o zdravstvenom osiguranju (a spisak zemalja možete pogledati ovde), doneta je pozitivna odluka i u ovoj zemlji će biti omogućeno eventualno lečenje.

Da bi se ovo pravo moglo koristiti, potrebno je da putnik pre polaska na put u Grčku pribavi potvrdu o svom zdravstvenom stanju, a uputstvo se može pročitati na linku: https://www.rfzo.rs/index.php/osiguranalica/zz-u-ino/hitna-pomoc-ino

Za zemlje sa kojima Republika Srbija ima sporazum: izdaje dvojezični obrazac, a za zemlje sa kojima nema sporazum (Grčka) izdaje se potvrda.

*u zemljama sa kojima Republika Srbija nema zaključen sporazum potrebno je pre polaska na put pribaviti  ”Potvrdu o *korišćenju zdravstvene zaštite u inostranstvu” - obrazac 03-12.

Procedura izdavanja Potvrde, odnosno odgovarajućeg dvojezičnog obrasca je besplatna, a izdavanje vrši nadležna filijala Republičkog  fonda za zdravstveno osiguranje (koja je izdala karticu zdravstvenog osiguranja).“Ovih dana se baš borimo sa medijima koji vrše pritisak na vas, a nama stvaraju takve probleme    koje razume samo ko se bavi turizmom. Molimo vas da ne uzimate zdravo za gotovo žutu štampu kojoj je posao da vas uplaši. Klijenti svakodnevno prelaze granicu i potvrđuju da ništa nije onako kako vam se ovde plasir, a to nam potvrđuju slikama i snimcima koje nam svakodnevno šalju. Takođe, kolege su već danima dole, proveravaju i javljaju nam sve da bi mi vama preneli jedine ispravne informacije.  Prvi dan (kada su krenuli putnici bez posredstva agencije) je bilo par izolovanih slučajeva testiranja, ali ni tad nije nije bilo reči i tome da sedite u sobi i čekate rezultate testa. Pa ti Grci žive od vas! Isto kao i mi! Naravno da vas nijedna agencija neće voditi na put ako nije bezbedno, naravno da nam neće dozvoliti da dolazimo ako nije bezbedno. Takođe, ne postoji karantin pri povratku u zemlju, čim se tako nešto uvede, agencije će stopirati polaske, kao što se uradilo kad je poglašeno vanredno stanje. Ne dozvolite da vas ograničavaju i zaplaše! Zapamtite, jedini koji pokušavaju da vas  prevare su mediji koji su plaćeni za to. Sve nedoumice koje imati rešite sa nama ne sa žutom stampom i tv kanalima, mi smo kompetentni, ne oni. Hvala svima na razumevanju! Voyager doo

LETO MOŽE DA POČNE !


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija