Naslovna   \   USLOVI ZA ULAZAK NA VAŠE OMILJENE DESTINACIJE

USLOVI ZA ULAZAK NA VAŠE OMILJENE DESTINACIJE

 ULAZAK U GRČKU


Nova odluka koja se tiče odredbi o ulasku u Grčku
Po istoj ulazak stranih državljana u Grčku je moguć pod sledećim uslovima:
*za ulazak je obavezno popuniti formular PLF.
Popunjavate ga na stranici travel.gov.gr
Uslovima za ulazak U Rrepubliku Grčku, koji stupaju na snagu od 28.06. u 06.00h do 05.07.2021. u 06.00h.
Na osnovu odluke grčkih nadležnih organa dozvoljen je ulazak u Grčku, državljanima Republike Srbije, pod sledećim uslovima:

1) uz negativan ANTIGENSKI test na COVID-19, urađen u poslednjih četrdesetosam (48) sati pre ulaska u R. Grčku (urađen u referentnoj labaratoriji (državna ili ovlašćena privatna laboratorija), evidentiran na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu

2) uz negativan PCR test na COVID-19, urađen u poslednjih sedamdesetdva (72) sata pre ulaska u R.Grčku (urađen u referentnoj labaratoriji (državna ili ovlašćena privatna laboratorija), evidentiran na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu

3) uz potvrdu o kompletnoj vakcinaciji (vakcina i revakcina) izdatoj od strane državne, medicinske institucije, uz uslov da je prošlo četrnaest (14) dana od kompletne imunizacije (revakcinacije), evidentirane na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu

4) uz potvrdu da je preležan COVID-19, u periodu od pre  1 do 6 meseci (30 do 180 dana) pre ulaska u R.Grčku,
što se dokumentuje potvrdom o pozitivnom rezultatu na PCR testu ili na antigenskom testu iz perioda bolovanja, evidentirane na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu
Ovi uslovi važe za sve odrasle osobe i maloletna lica starija od 12 godina.


 

 

 

ULAZAK U TURSKU 

Putnici koji su revakcinisani najmanje 14 dana pre ulaska u Republiku Tursku ili putnici koji su u poslednjih 6 meseci preležali koronu, a za šta poseduju zvaničnu potvrdu zdravstvene ustanove, mogu da uđu u Republiku Tursku bez PCR testa.

 Potvrda o revakcinaciji u formatu koju Republika Turska priznaje može da se preuzme sa linka https://euprava.gov.rs/. Putnici lično moraju da se registruju kako bi bili u mogućnosti da preuzmu potvrdu.

 Putnici koji nisu revakcinisani ili nisu preležali koronu će moći da uđu u Rebubliku Tursku uz prezentovanje ili negativnog PCR testa ne starijeg od 72 sata ili brzog antigen testa ne starijeg od 48 sati pre planiranog ulaska u zemlju.

Potvrda o preležanoj koroni u proteklih 6 meseci.

Lica do 18 godina starosti, mogu da uđu u Tursku u pratnji odraslog člana porodice koji poseduje potvrdu o vakcinaciji.


Putnici će takođe podlegati nasumičnom PCR testiranju od strane Ministarstva zdravlja Republike Turske.


- U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: https://register.health.gov.tr/ . Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi. 

 

 - Deca mogu da putuju u Tursku bez PCR testa isključivo u pratnji svojih roditelja koji su revakcinisani, ne i drugih članova porodice (punoletna braća i sestre, bake ili deke). 

 

 - Prihvataju se sve vakcine za koje je Agencija za lekove i medicinska sredstva R. Srbije potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet i izdala dozvolu za upotrebu leka.

 

- Ukoliko je osoba vakcinisana jednom dozom AstraZeneca vakcine i putem e-Uprava portala dobije traženi sertifikat, sa njim se može putovati u Tursku. Nije neophodno da budu dve doze kada je AstraZeneca u pitanju.

 

 


ULAZAK U EGIPAT
Za boravak u Egiptu od 1.5.2021. ponovo je neophodna egipatska viza.
Usluga viziranja na aerodromu Hurgada naplaćuje se na licu mesta: 25 dolara po pasošu po sletanju u Hurgadu.

Na osnovu odluke egipatskih nadležnih organa dozvoljen je ulazak u Egipat putnicima sa potvrdom o kompletnoj vakcinaciji protiv virusa Corona iz zemalja koje nisu pogođene mutiranim sojevima Corone direktno ili indirektno tokom prethodnih 14 dana ( a zemlje pogodjene mutiranim sojevima su: Indija, Bangladeš, Pakistan, Butan, Mjanmar, Nepal, Šri Lanka, Vijetnam, Brazil i Latinska Amerika).Odluka stupa na snagu od 24.06.2021. godine.

Potvrda o kompletnoj vakcinaciji (vakcina i revakcina) izdatoj od strane državne, medicinske institucije treda da sadrži QR kod, uz uslov da je prošlo četrnaest (14) dana od kompletne imunizacije (revakcinacije), a odobravaju se vakcine koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija, (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharma, Sinovac ili Sputnik) ili 14 dana nakon prijema prve doze Johnson & Johnson vakcine.


Svim putnicima koji nisu vakcinisani  za dolazak u AR Egipat neophodan je  negativan PCR test na COVID-19, ne stariji od 48 sata.


Ali, ukoliko niste u mogućnosti da PCR test uradite u Srbiji, možete to učiniti u Egiptu nakon sletanja aviona.Ministarstvo za civilno vazduhoplovstvo Egipta obavestilo je sve aviokompanije koje posluju u Hurgadi, Šarm El Šeiku, Marsi Alamu i na međunarodnom aerodromu Taba da će putnicima biti dozvoljeno da urade PCR analizu na novi virus Corona po dolasku na te aerodrome, uz plaćanje propisane naknade od 30 USD.

 

ALBANIJA

 

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u R. Albaniju. Počev od 6. septembra, putnici koji ulaze u Republiku Albaniju, na svim graničnim prelazima, moraju posedovati jedan od sledećih dokumenata:

 

  • Potvrda o vakcinaciji (potrebno da je od datuma potpune vakcinacije proteklo najmanje dve nedelje);
  • Negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati);
  • Potvrda o preležanoj bolesti COVID-19 (validna do 6 meseci nakon izlečenja).

 

ULAZAK U BUGARSKU

Za ulaz u BUGARSKU obavezan negativan PCR test ne stariji od 48 h.

Ova odluka se primenjuje za ulaz u zemlju od 29.01.2021.

 

Obavezan je za sve kategorije putnika.

 

ULAZAK NA KIPAR

Svi vakcinisani putnici mogu da uđu na Kipar bez PCR testova i karantina.

 

Validna je vakcinacija sledećim vakcinama:
Sve koje priznaje Evropska komisija - Fajzer, Moderna, Astra Zeneka, Sputnik V, Sinofarm.

 

Važno je da je obavljan ceo proces vakcinacije, to znaci i revakcina.

 

Deca do 11,99 godina ne moraju da imaju PCR test za ulaz u Kipar. Obavezno je da se popune za flight pass oborazac.


Obavezno je da se popuni flight pass na ovom linku, 24 h pred polazak i da se u njega uploaduje sertifikat o vakcinaciji na engleskom.
Takođe, važno je da putnik i sa sobom ima certifikat o vakcinaciji kada ide na putovanje kao dokaz.

 

 Za nepopunjen flight pass predvidjena je kazna od 300 eur po osobi.


Svi ostali putnici i dalje poštuju pravila za ulaz za zemlje u crvenoj zoni, bez izmena kao i u ovom trenutku.

 

1. potreban je iz Srbije, pre polaska PCR test negativan, ne stariji od 72 sata
2. potreban je na Kipru, na dolasku, po sletanju, II PCR test negativan (radi se na aerodromu, cena oko 30 eur, vreme čekanja rezultata oko 4 sata)
3. izolacija u hotelskoj sobi do dobijanja rezultata PCR testa sa Kipra
4. popunjen flight pass 24 h pred polazak na linku ispod:
https://cyprusflightpass.gov.cy/en/home

 

Kipar zadrzava pravo slucajnog testiranja na granici.

 

ULAZAK U TUNIS

 

1. Negativni PCR test više nije potreban za putnike koji dolaze na teritoriju Tunisa, sve dok su ispunjeni sledeći kriterijumi:

- Putnik je primio dve doze COVID vakcine i u mogućnosti je da prezentuje potvrdu sa QR kodom.

- Putnici kojima je dijagnostikovan COVID-19 najmanje 6 nedelja od datuma dolaska i koji moraju da poseduju lekarsko uverenje izdato od nadležnih organa.

2. Putnici stariji od 12 godina koji ne ispunjavaju uslove pomenute u tački (1), moraju da prilože negativni PCR test, ne stariji od 72 sata pre ukrcavanja, izdat od nadležnih organa, sa QR kodom.

3. Nerezidentni individualni putnici koji ne ispunjavaju uslove pomenute u tački (1), moraju da prezentuju izjavu, u svoje ime, o davanju saglasnosti na samokarantin na 7 dana, u svom hotelu.

4. Putnici nerezidenti koji u Tunis stižu čarter ili redovnim letovima sa blok sedištima u okviru organizovanih i nadziranih putovanja (uključujući ture) moraju:

- Ostati u grupama od trenutka dolaska u Tunis, tokom turističkog prevoza, smeštaja i putovanja izvan objekata turističkog smeštaja.

- Strogo se pridržavajti mera Tuniskog Turističkog Sanitarnog Protokola za borbu protiv COVID-19.

5. Brzi testovi, po slućajnom uzorku, će se obaviti po dolasku za neke putnike. Svi pozitivni slučajevi biće izolovani u namenskim centrima.

 

 

ULAZAK U KRALJEVINU ŠPANIJU


Nakon što je Srbija po preporuci Saveta EU ponovo stavljena na listu trećih zemalja koje su izuzete od zabrana putovanja u EU počev od 24. juna 2021. godine svi građani R.Srbije mogu ući u Španiju uz obaveznu potvrdu o kompletnoj vakcinaciji (najmanje 14 dana nakon što su primljene obe doze vakcine), ili negativni PCR ili Antigen test ne stariji od 48 sati pre dolaska, ili potvrdu o preležanom kovidu (važnost potvrde ističe 180 dana od dana uzimanja uzorka).

Priznaju se vakcine Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, koje je odobrila Evropska agencija za lekove (ЕМА), ili kineske Sinopharm i Sinovac-Coronavac koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Deci do 12 godina nisu potrebi PCR test, Antigen test ili potvrda o preležanom KOVIDU, ali moraju da poseduju QR kod.

Obrazac zdravstvene kontrole koji svi putnici moraju da popune pre ulaska u zemlju, putem internet adrese www.spth.gob.es, ili putem besplatne aplikacije SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH, uključiće pitanje da li putnik ima potvrdu o vakcinaciji ili negativni PCR ili Antigen test.

 


 

Za sada, državljani Republike Srbije mogu bez ikakvog uslovljavanja i uz ličnu kartu da uđu na teritorije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i AlbanijeOstanite zdravi, proverite pasoše i pakujte kofere.
SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija