Naslovna   \   USLOVI ZA ULAZAK NA VAŠE OMILJENE DESTINACIJE

USLOVI ZA ULAZAK NA VAŠE OMILJENE DESTINACIJE

 ULAZAK U GRČKU


Nova odluka koja se tiče odredbi o ulasku u Grčku
Po istoj ulazak stranih državljana u Grčku je moguć pod sledećim uslovima:
*za ulazak je obavezno popuniti formular PLF.
Popunjavate ga na stranici travel.gov.gr
Uslovima za ulazak U Rrepubliku Grčku, koji stupaju na snagu od 28.06. u 06.00h do 05.07.2021. u 06.00h.
Na osnovu odluke grčkih nadležnih organa dozvoljen je ulazak u Grčku, državljanima Republike Srbije, pod sledećim uslovima:

1) uz negativan ANTIGENSKI test na COVID-19, urađen u poslednjih četrdesetosam (48) sati pre ulaska u R. Grčku (urađen u referentnoj labaratoriji (državna ili ovlašćena privatna laboratorija), evidentiran na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu

2) uz negativan PCR test na COVID-19, urađen u poslednjih sedamdesetdva (72) sata pre ulaska u R.Grčku (urađen u referentnoj labaratoriji (državna ili ovlašćena privatna laboratorija), evidentiran na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu

3) uz potvrdu o kompletnoj vakcinaciji (vakcina i revakcina) izdatoj od strane državne, medicinske institucije, uz uslov da je prošlo četrnaest (14) dana od kompletne imunizacije (revakcinacije), evidentirane na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu

4) uz potvrdu da je preležan COVID-19, u periodu od pre  1 do 6 meseci (30 do 180 dana) pre ulaska u R.Grčku,
što se dokumentuje potvrdom o pozitivnom rezultatu na PCR testu ili na antigenskom testu iz perioda bolovanja, evidentirane na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu
Ovi uslovi važe za sve odrasle osobe i maloletna lica starija od 12 godina.


 

 

 

ULAZAK U TURSKU 

Putnici koji su revakcinisani najmanje 14 dana pre ulaska u Republiku Tursku ili putnici koji su u poslednjih 6 meseci preležali koronu, a za šta poseduju zvaničnu potvrdu zdravstvene ustanove, mogu da uđu u Republiku Tursku bez PCR testa.

 Potvrda o revakcinaciji u formatu koju Republika Turska priznaje može da se preuzme sa linka https://euprava.gov.rs/. Putnici lično moraju da se registruju kako bi bili u mogućnosti da preuzmu potvrdu.

 Putnici koji nisu revakcinisani ili nisu preležali koronu će moći da uđu u Rebubliku Tursku uz prezentovanje ili negativnog PCR testa ne starijeg od 72 sata ili brzog antigen testa ne starijeg od 48 sati pre planiranog ulaska u zemlju.

Potvrda o preležanoj koroni u proteklih 6 meseci.

Lica do 18 godina starosti, mogu da uđu u Tursku u pratnji odraslog člana porodice koji poseduje potvrdu o vakcinaciji.


Putnici će takođe podlegati nasumičnom PCR testiranju od strane Ministarstva zdravlja Republike Turske.


- U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: https://register.health.gov.tr/ . Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi. 

 

 - Deca mogu da putuju u Tursku bez PCR testa isključivo u pratnji svojih roditelja koji su revakcinisani, ne i drugih članova porodice (punoletna braća i sestre, bake ili deke). 

 

 - Prihvataju se sve vakcine za koje je Agencija za lekove i medicinska sredstva R. Srbije potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet i izdala dozvolu za upotrebu leka.

 

- Ukoliko je osoba vakcinisana jednom dozom AstraZeneca vakcine i putem e-Uprava portala dobije traženi sertifikat, sa njim se može putovati u Tursku. Nije neophodno da budu dve doze kada je AstraZeneca u pitanju.

 

 


ULAZAK U EGIPAT

U slučaju da je putnik vakcinisan potrebno je:

→ da putnik poseduje sertifikat o izvršenoj vakcinaciji protiv covid-19 sa validnim Qr kodom

→ da je od primljene druge doze vakcine (revakcinacije) prošlo najmanje 14 dana

→ vakcine koje Arapska Republika Egipat priznaje: Pfizer-Biontech / Sinopharm /Sputnik V / Moderna / Astra-Zeneca

Za putnike koji ne poseduju sertifikat o vakcinaciji potrebno je priložiti:

→ negativan pcr test ne stariji od ne stariji od 72 sata od vremena uzorkovanja do predviđenog vremena leta izdat od strane državne referentne ustanove sa validnim Qr kodom

ili

→ negativan rapid antiGen test sa validnim Qr kodom, ne stariji od 24 sata od uzorkovanja do predviđenog vremena ulaska u Egipat;

*važna napomena: pcr testiranje na aerodromu u Hurgadi po ceni od 30$ i dalje je moguće

**važna napoMena: deci do 11.99 godina starosti nije potreban pcr ili antigen rapid test za ulazak u Egipat

Napominjemo da ukoliko putnici ne mogu da stignu da urade pcr ili antigen rapid test u nekoj od državnih laboratorija, iste mogu uraditi na aerodromu Nikola Tesla.




 

ALBANIJA

 

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u R. Albaniju. Počev od 6. septembra, putnici koji ulaze u Republiku Albaniju, na svim graničnim prelazima, moraju posedovati jedan od sledećih dokumenata:

 

  • Potvrda o vakcinaciji (potrebno da je od datuma potpune vakcinacije proteklo najmanje dve nedelje);

  • Negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati);

  • Potvrda o preležanoj bolesti COVID-19 (validna do 6 meseci nakon izlečenja).

 

 

ULAZAK U CRNU GORU

 

Od 14. septembra 2021.g. ulazak u Crnu Goru omogućava se samo ako lica (državljani Crne Gore i stranci) poseduju jedan od propisanih uslova:

  • - Potvrda o revakcinaciji, ukoliko je prošlo minimum 14 dana od revakcinacije (ukoliko se vakcina daje u dve doze);
  • - Negativan PCR test na Covid-19, koji nije stariji od 72 sata, ili pozitivan  PCR test na Covid-19 koji je stariji od 14 dana i nije stariji od 180 dana;
  • - Negativan brzi antigenski test, koji nije stariji od 48 sati

 

Od navedenog su oslobođene osobe mlađe od 18 godina (crnogorski i strani državljani)

ULAZAK U ITALIJU



 Od 01.03 2022. godine, za državljane Republike Srbije , za ulazak i Italiju važe sledeća pravila:


1. popunjen on-line formular za praćenje putnika (digital Passenger Locator Form  - dPLF), u digitalnom ili štampanom obliku;
2. “zeleni” sertifikat COVID-19, koji je izdat nakon završene vakcinacije ili ekvivalentan dokument, izdat od strane inostranih zdravstvenih organa nakon vakcinacije koju odobrava EMA* (Evropska agencija za lekove) - Pfizer-BionTech, Moderna, Astrazeneca, Johnson &Johnson;
3. Negativan nalaz PCR ili antigenskog testa koji je urađen najviše sedamdeset dva (72) sata pre ulaska u Italiju.

U slučaju neposedovanja dokumenta iz tačke 2, u Italiju je moguće ući uz obavezu da se lice:
· podvrgne samoizolaciji i zdravstvenom nadzoru (tako što će obavestiti nadležni Dom zdravlja u Italiji kako bi se aktivirao zdravstveni nadzor), na adresi koja je naznačena u digital Passenger Locator Form  - dPLF dokumentu, u periodu od pet (5) dana.

·  uradi dodatni PCR  ili antigenski test, nakon pet (5) dana samoizolacije.

 

Deca mlađa od šest (6) godina izuzeta su od obaveze da urade PCR ili antigenski test.

 

ULAZAK U KRALJEVINU ŠPANIJU


Nakon što je Srbija po preporuci Saveta EU ponovo stavljena na listu trećih zemalja koje su izuzete od zabrana putovanja u EU počev od 24. juna 2021. godine svi građani R.Srbije mogu ući u Španiju uz obaveznu potvrdu o kompletnoj vakcinaciji (najmanje 14 dana nakon što su primljene obe doze vakcine), ili negativni PCR ili Antigen test ne stariji od 48 sati pre dolaska, ili potvrdu o preležanom kovidu (važnost potvrde ističe 180 dana od dana uzimanja uzorka).

Priznaju se vakcine Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, koje je odobrila Evropska agencija za lekove (ЕМА), ili kineske Sinopharm i Sinovac-Coronavac koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Deci do 12 godina nisu potrebi PCR test, Antigen test ili potvrda o preležanom KOVIDU, ali moraju da poseduju QR kod.

Obrazac zdravstvene kontrole koji svi putnici moraju da popune pre ulaska u zemlju, putem internet adrese www.spth.gob.es, ili putem besplatne aplikacije SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH, uključiće pitanje da li putnik ima potvrdu o vakcinaciji ili negativni PCR ili Antigen test.

 


 

Za sada, državljani Republike Srbije mogu bez ikakvog uslovljavanja i uz ličnu kartu da uđu na teritorije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije



Ostanite zdravi, proverite pasoše i pakujte kofere.




SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija