Naslovna   \  FRANCUSKA   \   Azurna obala

FRANCUSKA

Azurna obala

Azurna obala je jedan mali deo francuske obale koji se pruza od  St.Tropea pa do Italijanske granice ali oblast koja je poznata sirom zemaljske kugle. Ime ovoj oblasti darivao je francuski publicista Stefan Lijezard. Nazvao je C’ote d’Azur ili u prevodu plava obala. Bio je odusevljen plavetnilom neba, pejzažima priobalja kao i njenom toplom klimom po kojoj je poznata. Stoga je ovo oblast sa prvoklasnim vinogradima i maslinicima.
Ovde je doslo i do velikog preobrazaja samog turizma koji je upoznao nove kategorije klijenata -  VIP. 
Lepoti obale nisu odoleli ni Holivudski stvaraoci koji su njenu lepotu uneli u mnogobrojne filmove. Medjutim njoj su se divili i u njoj uzivali i najveci umetnici koji su ovde docekali svoje poslednje dane: Pikaso, Matis, Sagal, Kokto, Mone.Kan, mali primorski grad čuven je po svojoj plaži “LA KROAZET”, dugoj 2km i pokrivenoj najvinijim peskom. Svakog meseca u njemu se održava neki od festivala a jedan od najvećih je filmski koji se održava u maju mesecu. Čuvenu Zlatnu Palmu osvajala su najveća imena.Nica, svoj šmek duguje dugačkoj stazi i prelepom šetalištu smeštenom u Zalivu Andjela. Šetalište popularno nazvano  Englesko Šetalište po svom pojmu PROMENADE ostalo je svetski sinonim za svaku ŠTRAFTU, KORZO

 


 


Svi aranžmani koji su u € plaćaju se po PRODAJNOM kursu banke organizatora putovanja.Tako posluju SVE turističke agencije u Srbiji,razlika je samo u matičnoj banci.NE ODREĐUJEMO mi kurs.
Hvala na razumevanju!

 

 

TURISTIČKA TERMINOLOGIJA

Kompletno objašnjenje najčešće korišćenih termina u turizmu možete pogledati OVDE

 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

UPOZNAJTE EVROPSKE GRADOVE SKORO ZA DŽABE

 
 
  Powered by WEB TransMisija