Naslovna   \  EVROPSKA PUTOVANJA   \   Italija - Francuska - Španija

EVROPSKA PUTOVANJA

Italija - Francuska - Španija

Italija, zemlja poznata po kulinarskim sposobnostima, modi, dizajnu, odeći, arhitekturi, umetnosti, muzici i ostalim znamenitostima kao što su Koloseum i Toranj u Pizi koje u velikom broju posećuju turisti. Italija je oblikovala kulturno i društveno okruženje celokupne mediteranske oblasti i bila je uzor ostalim evropskim zemljama. Sve znamenitosti Italije veoma su posećene, jer kako je napisao Gete, svako kamenje, palata i po koja ulica ima i govori svoju priču i sve je oduhovljeno u svetim zidinama večnog Rima. Hrana i piće, prelepi spomenici slavne imperije koji sežu 2500 godina unazad i temperamentni karakter Italijana oboriće vas sa nogu. Dobro vam je poznata širom sveta omiljena pica pa ćete imati priliku da uporedite originalni proizvod sa onim što se do sada probali. Biće vam teško da se odlučite između velikog broja pasta, antipasta i ukusnih sendviča.

O Francuskoj se zna mnogo. Zemlja na koju prvo pomislimo kada kažemo “revolucija”, danas je sinonim za stil, šansone, vino i sireve. Bodler, Igo, Ruso, Sartr, Pjaf, Mone, Renoar, Sezan... ne mogu se nabrojati svi poznati Francuzi koji su ostavili trag u istoriji slikarstva, književnosti, filozofije, muzike i još mnogo čega. Proverite da li se u Francuskoj najbolje jede i da li Parižanke zaista imaju najviše stila.
Kako su se različite kuhinje odomaćile u Francuskoj, veoma je teško prepoznati šta je izvorna francuska hrana. Ne dvoumimo se oko poznatih francuskih sireva poput kamembera koji se mogu se naći po niskim cenama u gotovo svim supermarketima, pa još ako ih smestite između korica svežeg bageta i listića neke delikatesne mesne prerađevine... o la la! Vina nešto slabijeg kvaliteta ali nižih cena pazarite na istom mestu, a po restoranima probajte npr. vijetnamsku karipsku ili meksičku kuhinju - što da ne.

Španija je jedna od tri najposećene zemlje sveta. Možete obići bogate i dobro očuvane ostatke starih gradjevina i predela, otisak različitih civilizacija i kultura koje su ikada naseljavale ovo područje. Takodje, mogu se videti i jedinstveni prizori kako planinskog tako i obalskog dela Španije. Turisti se mogu zabavljati i uživati u španskim običajima, tradicionalnim festivalima i karnevalima. 
Gaspačo, paelja i tortilja su tipični španski specijaliteti koji se služe širom zemlje. Ukusna kuhinja, atmosfera u malim restoranima i gostoprimljivo stanovništvo pružaju potpuni užitak. Uz sok ili čašu vina poslužiće vas grickalicama - tapas koje se u svakom regionu drugačije služe ali su podjednako ukusne. Na meniju će se naći sveži morski plodovi i riba, a za sladokusce tu je hamon - ukusna poput našeg pršuta.

ITALIJA-ŠPANIJA-FRANCUSKA , 10.11.2017.-19.11.2017. - 249€

 


SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija