Naslovna   \  EVROPSKI GRADOVI   \  MAKEDONIJA   \   OHRID

MAKEDONIJA

OHRID

Ohrid spada u najlepše i najpoznatije odmaralište u Makedoniji. Smatra se najatraktivnijim gradom, muzejom na otvorenom i centrom pravoslavne duhovnosti. Ohridsko jezero spada u jedno od najčistijih u Evropi, sa više vrsta flore i faune. Zbog svega toga, Ohrid kao i jezero sa svojim kulturnim i prirodnim bogatstvom su pod zaštitom UNESCO-a od 1980.god. U njemu je osnovan prvi univerzitetna Balkanu. Poznat po slovenskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu. Na obali jezera nalazi se preko 30 crkava, među kojima je i najstariji slovenski manastir Sveti Pantelejmon. Najznačajnije znamenitosti su Ohridska tvrđava, Crkva Svete Sofije, sagrađena na temeljima rane hrišćanske bazilike, Galerija Ohridskih ikona, Crkva Svetog Klimenta, Crkva Svetog Nauma, i po mnogima najlepša, Crkva Svetog Jovana, na samoj litici jezera. U njoj je Vladika Nikolaj bio protojerej, gde je i nastao Ohridski rolog. Danas je moderan turistički centar, sa velikim brojem ugostiteljskih objekata i najkvalitetnijim smeštajem koji smo izabrali za Vaš odmor. Brojni su nacionalni i specijalizovani restorani, kafići, diskoteke, što će Vaš odmor učiniti još zabavnijim.


Ovih dana se baš borimo sa medijima koji vrše pritisak na vas, a nama stvaraju takve probleme    koje razume samo ko se bavi turizmom. Molimo vas da ne uzimate zdravo za gotovo žutu štampu kojoj je posao da vas uplaši. Klijenti svakodnevno prelaze granicu i potvrđuju da ništa nije onako kako vam se ovde plasir, a to nam potvrđuju slikama i snimcima koje nam svakodnevno šalju. Takođe, kolege su već danima dole, proveravaju i javljaju nam sve da bi mi vama preneli jedine ispravne informacije.  Prvi dan (kada su krenuli putnici bez posredstva agencije) je bilo par izolovanih slučajeva testiranja, ali ni tad nije nije bilo reči i tome da sedite u sobi i čekate rezultate testa. Pa ti Grci žive od vas! Isto kao i mi! Naravno da vas nijedna agencija neće voditi na put ako nije bezbedno, naravno da nam neće dozvoliti da dolazimo ako nije bezbedno. Takođe, ne postoji karantin pri povratku u zemlju, čim se tako nešto uvede, agencije će stopirati polaske, kao što se uradilo kad je poglašeno vanredno stanje. Ne dozvolite da vas ograničavaju i zaplaše! Zapamtite, jedini koji pokušavaju da vas  prevare su mediji koji su plaćeni za to. Sve nedoumice koje imati rešite sa nama ne sa žutom stampom i tv kanalima, mi smo kompetentni, ne oni. Hvala svima na razumevanju! Voyager doo

LETO MOŽE DA POČNE !


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija