O Francuskoj se zna mnogo. Zemlja na koju prvo pomislimo kada kažemo “revolucija”, danas je sinonim za stil, šansone, vino i sireve. Bodler, Igo, Ruso, Sartr, Pjaf, Mone, Renoar, Sezan... ne mogu se nabrojati svi poznati Francuzi koji su ostavili trag u istoriji slikarstva, književnosti, filozofije, muzike i još mnogo čega. Proverite da li se u Francuskoj najbolje jede i da li Parižanke zaista imaju najviše stila.
Hrana i piće
Kako su se različite kuhinje odomaćile u Francuskoj, veoma je teško prepoznati šta je izvorna francuska hrana. Ne dvoumimo se oko poznatih francuskih sireva poput kamembera koji se mogu se naći za male pare u gotovo svim supermarketima, pa još ako ih smestite između korica svežeg bageta i listića neke delikatesne mesne prerađevine... o la la! Vina nešto slabijeg kvaliteta ali nižih cena pazarite na istom mestu, a po restoranima probajte npr. vijetnamsku ili karipsku ili meksičku kuhinju - što da ne.