Naslovna   \  RUSIJA   \   MOSKVA

RUSIJA

MOSKVA

Moskva je glavni grad Rusije I njegova ukupna površina iznosi 878,7 km2 i ima preko 13 miliona stanovnika. Za obilazak grada trebaće vam minimum pet dana. Snalaženje u njemu i nije toliko komplikovano kao što se očekuje. Metro olakšava stvri.

Ono što se ne sme propustiti u Moskvi je sedište ruske političke moći - Kremlj, Crveni trg ispred njegovog istočnog zida, gde je i Lenjinov grob (iako većina tvrdi da izloženo telo nije zaista Lenjinovo) i Novodevičanski manastir (na čijem su groblju, između ostalih, sahranjeni Čehov, Gogolj, Hruščov, Majakovski, Prokofjev, Šostakovič).

Tu je i Gorki park, u kom jezera, kad temperature zimi padnu dovoljno ispod nule, postaju klizališta. Nikako ne treba zaobići ni Boljšoj teatar

Noćni klubovi u Moskvi posebna su priča. Tu se uglavnom javlja problem kako ući unutra. A slika slična kao kod nas - dva čuvara stoje na ulazu i, osim što naplaćuju ulaz, na osnovu izgleda pojedinca odlučuju hoće li ga pustiti ili ne.

Moskva je jedan od najskupljih gradova na svetu, u klasi s Londonom i Hongkongom. Ako imate sreću da spadate u one koji imaju novca, ovaj grad može vam izgledati kao idealno mesto za život. U malim mestima oko prestonice nema podela jer nema bogatih i sve se svodi samo na puko preživljavanje.Prema procenama, prosečan Moskovljanin mesečno zarađuje oko 16.800 rubalja (450 evra), a 70 odsto stanovništva zarađuje manje od proseka.

Tradicionalna kuhinja obiluje ribom i drugim vrstama mesa, pečurkama, pihtijama, turšijom i sladoledom, a obavezno treba probati i druge ruske specijalitete. Pre obroka se pije čaj u koji se umesto šećera dodaje džem, a tu je i nezaobilazna votka, koja se uvek ispija na eks! Restorani su vrhunski i u njima možete naći brojne svetske specijalitete.   



SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija