Naslovna   \  SRBIJA   \  BANJE   \   VRNJAČKA BANJA

BANJE

VRNJAČKA BANJA

Nazivaju je kraljicom kontinentalnog turizma. Nekada je bila pretežno banjsko lečilište, a danas je destinacija, koju posećuju i mladi i stari. Vrnjačka Banja je najposećenija banja u Srbiji.

Lekovitost voda Vrnjačke Banje bila je poznata još u vreme starih Rimljana, o čemu svedoči Rimski izvor koji se i danas nalazi . U Banji je za komercijalno korišćenje uređeno sedam izvora mineralne vode različitog hemijskog i fizičkog sastava koje blagotvorno utiču na ljudski organizam i pomažu u lečenju mnogih oboljenja.

 

Pored lečenja i rehabilitacije, Vrnjačka Banja je i mesto za uživanje i zabavu, sa velikim brojem različitih sportskih terena, bazena, trim stazom, uređenim pešačkim „stazama zdravlja“, uređenim ski stazama na obližnjem Goču. Poseduje i nekoliko najsavremenijih wellness centara u Srbiji, veliki broj restorana, kafića, diskoteka… U njenoj neposrednoj blizini je i niz kulturnih i istorijskih spomenika: manastiri Žiča (XIII vek), Ljubostinja (XIV vek), Studenica (XII vek – na listi UNESCO – ove liste svetske kulturne baštine), Sveta Petka, Veluće, srednjevekovni grad Maglič…

DEO PONUDE (za kompletnu ponudu informišite se u agenciji)

VILA PRESTIGE


SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija