Naslovna   \  SRBIJA   \  IZLETI   \   MOKRA GORA/MEĆAVNIK – MANASTIR DOBRUN – VIŠEGRAD/ANDRIĆ GRAD

IZLETI

MOKRA GORA/MEĆAVNIK – MANASTIR DOBRUN – VIŠEGRAD/ANDRIĆ GRAD

Mokra Gora je živopisno planinsko selo koje se prostire između planina Tare i Zlatibora. Popularna atrakcija je stara pruga uskog koloseka, Šarganska osmica, koja ide 300 metara uzbrdo i formira savršenu osmicu.Na obližnjem brdu Mećavnik se nalazi etno selo našeg proslavljenog filmskog režisera Emira Kustirice koje je sagrađeno u lokalnom etno stilu. Posetioci ovde mogu da udahnu jedinstvenu atmosferu, uživaju u prirodi, da probaju lokalnu hranu i da kupe ručno izrađene suvenire.

Manastir Uspenja presvete Bogorodice, poznat i kao manastir Dobrun i manastir Kruševo, nalazi se u klisuri rijeke Rzav, 12 kilometara od Višegrada. Podigli su ga, 1343. godine, župan Pribil i njegovi sinovi Stefan i Petar. U stijenama iznad manastira nalazi se pećina u kojoj su živjeli isposnici, a od 2004. godine, i spomenik Karađorđu.

                                                                                                                                                                                                                            

Visegrad grad na Drini sa čuvenim Andrićevim mostom. Sam most je glavna turistička atrakcija u ovom malom bosanskom gradu. Glavni arhitekti mosta bio je Mimar Sinan , najveći arhitekta Otomanskog carstva . Sam most ima 11 kamenih lukova i veliki kameni portal sa klupom u sredini.

DEO PONUDE (za kompletnu ponudu informišite se u agenciji)


SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija