Naslovna   \  SRBIJA   \  IZLETI   \   VUKOV KRAJ

IZLETI

VUKOV KRAJ

Manastir Tronoša okružen netaknutom prirodom vraća nas u daleku prošlost. Na ovom mestu možemo se upoznati sa zanimljivim običajima poput izrade i poklanjanja sveća dugih 2 metra i bogatom istorijom manastira koja seže do 1317. godine. Čistih izvora, kao i u ostalim delovima Loznice, ima mnogo, a posebno smo ponosni na česmu Devet Jugovića iz 1388. godine. Hladna voda sa ovih izvora, kažu gosti, pruža posebno osveženje.

Tršić, rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, reformatora srpskog jezika nudi dugačke šetnje kroz prirodu, uživanje u domaćim jelima, kafi pripremljenoj na starinski način, pogledu na bistru rečicu, vodenice, vajate… Ljubitelji istorije mogu posetiti nesvakidašnji muzej Jezika i pisma, muzej starih zanata, kao i kuću Vuka Karadžića. Upoznati se sa načinom života u ovim krajevima u 18. veku ili odmarati na posebnom prostoru koje je decenijama unazad popularno izletište ljudi iz Podrinja.

  

DEO PONUDE (za kompletnu ponudu informišite se u agenciji)

PRVOMAJSKI IZLET - ARGUS


SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija