Naslovna   \  Ostrva   \   TASOS

Ostrva

TASOS

TASOS - zeleno ostrvo 
Ili “Suma koja pliva”  epiteti su za najsumovitije i nama najblize grcko ostrvo TASOS. Ostrvo se nalazi na severo-istoku Grcke, u pokraini Makedoniji, nadomak luckog i turistickog grada Kavale (90 hiljada stanovnika). Tasos je udaljen oko 800km od Beograda i do njega se stize dobrim auto-putem od Soluna preko Kavale do Keramotija, odakle se trajektom prelazi na ostrvo Tasos. Plovidba traje 40 minuta, a iscekivanje i uzbudjenje raste sa svakom predejnom nautickom miljom. Zelenilo,  cetinarske sume koje se pruzaju do samih plaza, blaga klima, brojne pescane plaze, uzbudljive i sveze noci ispunjene muzikom i zabavom, ljubaznim i uvek nasmejanim domacinima, osnovne su karakteristike ostrva koje je poznato turistima celog sveta.
Glavni grad i pristanisno mesto na Tasosu je istoimeno mesto Tasos-Limenas. Gradic ima oko 5.000 stanovnika, u letnjem periodu i trostruko vise i glavno je mesto u koje se stize kad dolazimo na ostrvo. Nasi smestajni kapaciteti su u Limenasu, u obliznjem Makriamosu, al ii na obali na suprotnoj strain ostrva, koje zapljuskuje bezprekorno cisto egejsko more u  mozda najlepsim mestima ostrva Potos, Pefkari i Limenarija, okruzenim na daleko cuvenim plazama. Kruzno ostrvo, sa oko 100 km obale, priblizice Vam se i pokazati svoje lepote, ako pored izabranih mesta uz malo licnog angazovanja, avanturistickog duha i uz nasu pomoc posetite plaze Golden Beach, Kiniru, Paradizo, Skala Kalirahi ili fantasticni Tripiti, kao i planinsko selo Teologos, kao i arheolosko nalazista i manastire koji svedoce o 27 vekova ostrva Tasos, poznato i kao mitolosko staniste Sirena.

 

 

DEO PONUDE (za kompletnu ponudu informišite se u agenciji)


SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija