Naslovna   \  Zimovanje   \   Bohinj

Zimovanje

Bohinj

BOHINJ - smestio se na južnim padinama Julijskih Alpi. Od Beograda je udaljen 669 km a od Ljubljane svega 77 km. Zahvaljujući vremenskim prilikama skijaška sezona traje od decembra pa do prvih dana maja. Po pouzdanosti snežnih uslova ski resort Bohinj zauzima prvo mesto među skijalištima u Sloveniji. Budući da je sastavni deo planinskog masiva Julijske Alpe ...

Bohinj najveće slovenačko jezero, nalazi se u srcu Julijskih Alpi, u podnožju Triglava. Ističe se prirodnim lepotama i kulturno istorijskim spomenicima. Zaljubljenicima u zimske sportove, Bohinj nudi veliki broj kvalitetnih skijaških terena.
U samom mestu postoji veliki broj trgovina, banaka, restorana i diskoteka što boravak na Bohinju čini prijatnijim i lepšim. Bohinj je od Bohinjske Bistrice udaljen 11 km, od Bleda 28 km, od Ljubljane 80 km,a od Beograda 669 km.

SKIJALIŠTA:

KOBLA (540-1.480m), sa 20 km skijaških staza, 3 dvosedežnice i 3 vučnice. 
VOGEL (1.535-1.800m), sa 36 km uređenih skijaških staza, gondolskom žicarom (visinska razlika 963 m), 3 sedežnice i 4 vučnice.


STAZE:
1.Brunarica-2.Storeč-3.Storeč (obvoz)-4.Orlove glave-5.Konta-6-Konta (obvoz)-7.Kratki plaz-8.Kratki plaz (obvoz)-9.Šija-Konta-10.Šija-Zadnji Vogel-11.Orlove glave-Zadnji Vogel-12-Brunarica-Zadnji Vogel-14.Žagarjev graben-15.Snežni park Elan


ŽIČARE:
1.Brunarica-2.Storeč-3.Orlove glave-4.Konta-5.Kratki plaz-6.Šija-7.Zadnji Vogel-Gondola

SORIŠKA PLANINA (1.535-1.800m), ZadnjA u lancu skijališta okruga Bohinj. Mali prijatan ski centar primeren prvim zavojima na snegu. Takođe je poznat i po svom takmičarskom poligonu na kome mladi takmičari svakoga vikenda odmeravaju snage.
Ukupna duđina staza je 6 km. Poseduje tri ski lifta vučnice - Slatnik, sedlo i Lajnar dužine 750, 820 i 850m.

 


SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija