Naslovna   \  Zimovanje   \   Skijanje u Italiji

Zimovanje

Skijanje u Italiji

Madonna di Campiglio

Madona di Campiglio mali ali lep, uredan i moderan grad - ski centar. Jedna od najboljih ski centara Italije. Raj za mlade džet setere.



Smeštena između vrhova planina Adamelo i Dolomiti di Brenta, Madona di Campiglio je savršeno polazište za pešačenje i skijanje u veličanstvenom planinskom pejzažu. Žičare se iz grada penju na sve strane, omogućavajući lak pristup vrhovima i stazama. Mesto je na nadmorskoj visini od preko 1.500 metara, a skijaške staze i do 2.500 m, tako da snega ima dovoljno tokom cele zimske sezone.

Madona di Campiglio okuplja svetski džet set i evropsku aristokratiju. Ova destinacija je mesto organizovanja zanimljivih sportskih i kulturnih manifestacija. Svake godine se voze trke za svetski kup u slalomu i veleslalomu. Najčešće u februaru, Ferarijevi vozači Formule 1 tokom “Wroom” nedelje učestvuju u raznim aktivnostima, kao što je promocija novih Fiatovih modela. Kostimirani “Habsburg karneval” je podsećanje na period austrougarske vladavine, posvećen carici Elizabeti, najpoznatijoj gošći ovog planinskog mestašca.

Skijanje u Madoni di Kampiljo je vrhunski doživljaj, a naročito je omiljena snowboarderima i skijašima srednje kategorije, koji vole duge staze kroz borovu šumu. Za početnike su tu brojne ski škole i blage staze Campo Carlo Magno, a za iskusne skijaše staza Canal Miramonti sa planine Spinale, kao i 3 Tre, gde se vozi trka za Svetski kup

 

Livigno

Raj za skijaše i snowboardere, decu i odrasle. Pravi ski i šoping centar sa mnoštvom mogućnosti za zabavu i odmor.



Ušuškan izmedju dva masiva na samoj granici sa Švajcarskom. Idealno mesto za porodično skijanje sa ukupnom dužinom staza od 115 km. Livigno je jedna od najvećih i najviših skijaških regija u Italiji. Nastao je od tri sela, koja su se vremenom spojila u jedinstvenu celinu, duž četiri kilometra dugačkog puta. Ovo izrazito skijaško mesto okruženo je sa obe strane padinama na kojima su mnogobrojne staze i ski liftovi. 

Zahvaljujući nadmorskoj visini od 1.816 m, Livigno ima dovoljno snega tokom cele zimske sezone, ali je uprkos tome opremljen mašinama za proizvodnju snega na preko 80% staza. Za decu su tu snow-parkovi sa toboganima od snega, ski škole i raznovrsna animacija i takmičenja. Posebnu atrakciju prdstavlja karting po zaledjenom jezeru Livigno.

Osim skijanja, dobra je ponuda i “Après Ski” lokala, restorana, karaoke barova i diskoteka. Treba znati i da Livigno ima bescarinski status, pa se u gradu nalazi oko 200 duty-free prodavnica.

 

 


SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija