Naslovna   \  Nova godina   \   BUDIMPEŠTA

Nova godina

BUDIMPEŠTA

Budimpešta, poznata kao “Kraljica Dunava”, je grad kojeg odlikuje kultura koja osvaja i zavodi. Ovo se oseća u reci istorijskih zgrada, mostova i elegantnih bulevara okruženih prelepim drvoredima. Na svakom koraku oseća se romantična atmosfera koja daje Budimpešti pariski status među istočno evropskim zemljama. 
Budimpešta nudi turistima familijarnost evropske kulture sa posebnim mađarskim ukusom. To je evidentno u neo-gotskoj zgradi Parlamenta, kafićima duž šetališta na obalama reke i mađarskoj kuhinji, koncertima klasike i mađarskoj folk muzici, kaldrmisanim ulicama i senovitim parkovima a svuda unaokolo čuje se jedan nefamilijarni jezik. Atrakcije za turiste uključuje rečnu turu po Dunavu i termalno kupanje u nekom od kupatila iz turske ere.
Budimpešta je originalno nastala spajanjem dva grada izgrađena sa obe strane Dunava, zvani Buda i Pešta. Dve oblasti su još uvek odvojene i različite, sa starijom i šarmantnijom Budom, čijoj atmosferi doprinose kaldrmisane ulice, male živopisne kuće i srednjevekovna, neo-klasična mešavina arhitekture. Stari grad je poznat po svom istorijskom utvrđenju na brdu u kojoj je kraljevska palata, muzej i galerije, crkva Svetog Matijasa, kao i bedemi Ribarskog Bastiona.

DEO PONUDE (za kompletnu ponudu informišite se u agenciji)


 



SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija