Naslovna   \  Nova godina   \   ITALIJA

Nova godina

ITALIJA

Najveći deo Italije je veliko poluostrvo u Sredozemnom moru, gde zajedno s ostrvima - Sicilijom i Sardinijom - stvara zasebna mora, a to su Jadransko more na severoistoku, Jonsko more na jugoistoku, Tirensko more na jugozapadu i Ligursko more na severozapadu.
Apenini su gorski lanac koji se proteže duž čitavog poluostrva i na severozapadu se spaja s planinskim lancem Alpa, koji polukružno zatvara Italiju na severu. Na severu je velika aluvijalna nizija reke Po i njenih pritoka, koji se spuštaju s Alpa, Apenina i Dolomita. Ostale važne reke su Tiber, Adige i Arno.
Italija je poznata po umetnosti, kulturi i brojnim spomenicima, od kojih su najslavniji kosi toranj u Pizi i Coloseum u Rimu. U Italiji se svakako uživa i u autentičnoj hrani (svim vrstama testenine, picama i sladoledu), kao i u odličnim vinnima, modi, dizajnu, operi ...
Italija je začela evropsku renesansu tokom 14. i 15. vieka. Pečat na zapadnoj kulturi ostavili su bezbrojni italijanski geniji: pjesnici Dante i Petrarca, pisci Boccaccio, Casanova, Machiavelli i Castiglione, slikari Leonardo da Vinci, Raffaello i Michelangelo Buonarroti, arhitekti Bernini i Palladio, kompozitori Vivaldi, Paganini, Puccini, Rossini i Verdi, filmski režiseri Antonioni i Fellini, filozof Giordano Bruno. Ne zaboravimo i Casanovu.

VAŽNO: NA SAJTU NISU SVE PONUDE, ZA VIŠE INFORMACIJA OBRATITE SE AGENCIJI

 

 




SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija