Naslovna   \  Nova godina   \   ŠPANIJA

Nova godina

ŠPANIJA

Svi stranci su oduševljeni senzualnošću Španjolki, razigranim fijestama, blizinom smrti u koridi-jednom rečju strašću koja izbija iz svake pore ove zemlje....

 Španija zauzima veći deo Pirinejskog poluostrva. Pripadaju joj Balearska ostrva u Sredozemnom moru, Kanarska ostrva u Atlantskom okeanu, kao i gradovi Seuta i Melilja na afričkoj obali.Ova predivna zemlja ostavlja bez daha brojne turiste koji u njoj pronalaze fascinantna odmarališta, uživaju u njenom kulturno-istorijskom nasleđu i prepuštaju se fenomenalnom provodu.Najviše stranih turista Španiju posećuje u letnjim mesecima kada uglavnom dolaze na kupališta na sredozemnoj obali. Na Kanarskim ostrvima sezona kupanja traje tokom cele godine.Za turiste su privlačni i bogati kulturni sadržaji satrih gradova (Barselona, Madrid, Toledo, Granada, Sevilja, Kordoba, itd.)Najvažnija turistička područja su Baleari, posebno Majorka i Ibica, Kosta Brava u Kataloniji, Kosta del Azahar, Kosta Blanka, Kosta del Sol, Kosta de la Luz i Kanarska ostrva, pre svega ostrva Gran Kanarija, te Tenerife.

 

Ne propustite

Upoznajte Altamiru, pećinu u Kantabriji, sa zidnim crtežima iz praistorije. Posetite Burgos, staru prestonicu Kastilje. Obiđite manastir El Eskorijal, smešten severozapadno od Madrida, koji je nekada bio kraljevska rezidencija Filipa II. Preporučujemo posetu Granadi, prestonici arapskih emira, Sevilji, gradovima Kuenka, Leon, Kordoba, Santjago de Kompostela. Toledo, Valensija, Teruel privlače posebnu pažnju ali Madrid i Barselona su zaista posebni po mnogo čemu.

Obala je posebno lepa i privlačna. Uverite se!.

Generalno, bez obzira na to kojudestinaciju i doba godine za posetu izaberete, Španija će vas fascinirati i poželećete da se ponovo vratite u ovu veličanstvenu zemlju.

Probajte "las tapas" i sangriju, uživajte u flamenku, moru, suncu, predivnim spomenicima kulture, veličanstvenim katedralama, muzejima i drugim znamenitostima. Upoznajte domovinu Servantesa i njegovih Don Kihota i Sanča Panse, Pikasa, Velaskeza, Dalija, Lorke i drugih znamenitih ljudi koji su ostavili značajan trag u svetskoj kulturnoj baštini.

Zaljubićete se u Španiju...

 

 




SVE SLIKE SA SAJTA www.voyager.rs SU PREUZETE SA SAJTA pixabay.com

 

 


 

 

VAŽNO

Na našoj web stranici se nalazi samo deo ponuda.Za sve informacije nas kontaktirajte ili nas posetite.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom koji su sastavni deo opštih uslova putovanja i dostupni su vam u našoj agenciji.

 
 
  Powered by WEB TransMisija